Platforma, ce funcționează sub interogația Scos la miting cu japca?”, conține un formular de sesizări unde românii pot semnala presiunea și abuzurile pe care le face PSD pentru a-i convinge să participe la mitingul din 9 iunie.

Până în prezent, pe site s-au strâns deja peste 20 de astfel de „plângeri” trimise de cetățeni din mai multe orașe din țară precum Alexandria, Focșani, Dolj, Tulcea, Ploiești sau București, care povestesc modul în care participarea la mitingul le-a fost impusă.

Pe data de 3.06.2018, în cartierul C5 din Tulcea, un grup de băieți opreau lumea pe stradă și își prezentau oferta. S-a întâmplat să o oprească și pe mătușa mea. Se prezentau ca fiind din partea PSD și explicau faptul că va avea loc un miting pentru PSD la București.

Citez «Stimată doamnă, în următoarele săptămâni va avea loc un miting PSD extraordinar la București. Drumul este asigurat, oferă și trei mese în ziua respectivă. Noi oferim 60 de lei bani diurnă. Este o ocazie superbă de a vă arăta susținerea pentru partidul nostru.»

Precizez faptul că nu a întrebat cu cine ține, cu cine a votat, etc. Pot spune că i-a aplicat o «etichetă». Mătușa mea este o doamnă inteligentă și nu a răspuns domnului și a mers mai departe”,a povestit un tulcean.

Cei care au creat platforma precizează că nu intervin sub nicio formă asupra declarațiilor prezente pe site și că nici nu pot identifica semnatarii pentru că cele mai multe afirmații sunt făcute sub anonimat.

Noi postăm toate relatările așa cum sunt scrise și asumate de oameni. Nu le putem verifica, mai ales că 90% nu conțin date de contact”, a declarat pentru G4Media.ro, Cătălin Teniță, co-fondatorul Geeks for Democracy.

Mitingul, ce va fi organizat sâmbătă, 9 mai, începând cu ora 20:00, în Piața Victoriei din Capitală, a fost gândit inițiat ca o manifestare de susținere a familiei tradiționale și ulterior ca o manifestare de susținere a premierului, însă va fi, în final, o mișcare împotriva abuzurilor.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, nu a precizat împotriva căror abuzuri se organizează această manifestare.

Dacă ați reprezentat parte a abuzurilor PSD în ceea ce privește participarea la mitingul ce va avea loc în acest weekend, nu ezitați să semnalați cele întâmplate AICI.

 

(Visited 564 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.