Actualitate Administraţie

A început perioada de depunere a proiectelor pentru procesul de bugetare participativă, inițiat de USR Constanța

Scris de 
 pe data 
1 august, 2023

USR Constanța a anunțat că, începând de la 1 august, constănțenii pot depune proiecte în cadrul procesului de bugetare participativă 2023, „Tu decizi pentru Constanța!“

Dacă ai o idee pentru un proiect benefic cartierului tău sau consideri că Primăria ar trebui să construiască sau să amenajeze ceva util pentru comunitate, atunci înscrie-te în procesul de bugetare participativă.

Admitere Ovidius Constanta 2023

Cum funcționează bugetarea participativă:

Să spunem că, în zona în care locuiești, ai identificat un teren ce poate fi transformat în parcare, loc de joacă sau chiar un mic parc. Redactezi un proiect în care prezinți și argumentezi cât mai detaliat situația și ce ai vrea să fie amenajat pe spațiul respectiv.

Intri online pe tudecizi.primaria-constanta.ro, îți creezi un cont și depui proiectul. Dacă nu ai acces la internet, poți veni cu proiectul la un ghișeu al primăriei din incinta City Park Mall.

După ce este analizat de o comisie de specialiști și dacă este declarat eligibil, proiectul tău intră în etapa de votare, ce se va desfășura online pe platforma menționată mai sus. Dacă este declarat câștigător, proiectul va fi implementat într-o perioadă de maximum 24 de luni.

Proiectele pot fi depuse în perioada 1 – 27 august 2023.

Pe platforma online dedicată găsești mai multe detalii și răspunsuri la eventuale întrebări despre bugetarea participativă.

Aceasta este a doua ediție a procesului de bugetare participativă la Constanța. Pentru acest an a fost alocat un buget total de 5 milioane de lei. Suma de care poate beneficia un proiect este de 650.000 de lei + TVA.

Actualitate