Episcopul Gurie al Devei și Hunedoarei a murit în cursul acestei dimineți. Avea 52 de ani. Prefectul județului, Călin Petru Marian, a confirmat pentru hunedoaralibera.ro: „Episcopul Devei și Hunedoarei, presfinția sa Gurie, a încetat din viață. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”.

În această dimineață s-a încercat transferul acestuia la Târgu Mureș, cu un elicopter, doar că acest lucru nu a mai fost posibil. PS Gurie era internat în Spitalul Județean de Urgență din Deva de săptămâna trecută, după ce fusese confirmat cu COVID-19.

Starea sa de sănătate s-a agravat în cursul acestei săptămâni, motiv pentru care a fost intubat în urmă cu câteva zile.

Pacientul are o afectare pulmonară foarte mare. După ultima evaluare la tomograf s-a concluzionat că plămânii bolnavului au fost afectaţi în proporţie de 85%”, a precizat directorul medical al SJU Deva.

Decesul a survenit în timpul procedurilor de transfer al bolnavului la un elicopter care ar fi urmat să-l transporte la spitalul județean din Târgu Mureș.

A intrat în stop cardio-respirator. S-au efectuat procedurile de recuscitare timp de 45 de minute. Din păcate, bolnavul nu a mai putut fi salvat„, a declarat, pentru Agerpres, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva, dr. Emil Stoica Mariș.

(Visited 198 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.