Cifrele mari ale îmbolnăvirilor de COVID-19 îi îngrijorează pe specialişti. Prof.dr. Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a declarat miercuri, la Digi24, că ne aflăm în vaalul doi al îmbolnăvirilor, iar virusul SARS-CoV-2 se transmite accelerat în comunităţi. 

”Cred că suntem într-un moment de transmitere comunitară intensă şi nu este exclus ca în această săptămână să înregistrăm 2.000 de cazuri de COVID-19 pe zi”, a spus dr. Rafila. 

În Capitală, unde se înregistrează de regulă peste 200 de noi infectări pe zi, zonă roşie pe haarta îmbolnăvirilor, multe spitale COVID dar şi de suport nu mai au paturi disponibile pentru pacienţi, transferul pacienţilor către alte spitale din proximitate fiind şi mai dificil.

Mulţi pacienţi rămân în izolatorul camerei de urgenţă până se eliberează un pat, potrivit sursei mai sus citate. 

La Institutul ”Marius Nasta”, Terapia Intensivă este ocupată, iar în secţia de COVID nu mai sunt decât patru paturi libere, în timp ce la Spitalul Colentina, instituţie suport COVID, toate cele 50 de locurri sunt ocupate, inclusiv la ATI. 

La Institutul ”Matei Balş” deşi se fac externări pe bandă rulantă, paturile sunt ocupate aproape imediat.  În Bucureşti sunt 1.500 de paturi destinate paciennţilor bolnavi cu noul coronavirus, iar la nivelul ţării sunt 13.000, din care 5.092, neocupate.  Pentru pacienţii în stare gravă există riscul să nu reziste transferului, informează și adevarul.ro.


(Visited 1.285 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.