Eveniment

Adina Florea s-a înscris pentru funcția de procuror la secția specială care investighează infracțiunile din justiție

După ce președintele Klaus Iohannis a sugerat joi că o va respinge la șefia DNA, procurorul constănțean Adina Florea s-a înscris pentru ocuparea posturilor de execuție la secția specială care investighează infracțiunile din justiție.

Scris de 
 pe data 
18 octombrie, 2018

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a anunțat, joi, programarea candidaților pentru susținerea interviului pentru funcția de procuror-șef precum și pentru ocuparea posturilor de execuție la secția specială ce investighează infracțiunile din justiție.

Printre candidați se numără și Adina Florea, propusă de ministrul justiției, Tudorel Toader, la șefia DNA. Președintele Klaus Iohannis a sugerat joi că o va respinge pe Adina Florea, afirmând că DNA are nevoie în frunte de o persoană independetă și că România nu poate face pași înapoi în lupta anticorupție.

Candidații vor susține interviul în fața comisiei vineri, 19 octombrie, la sediul CSM.

Adina Florea – procuror
Ioan Viorel Cerbu – procuror-șef
Codruța Simona Chindea – procuror
Sorin Eugen Iașinovschi – procuror
Elena Iordache – procuror șef
Iuliana Magdanlea Olteanu – procuror șef și procuror
Florina Piloș – procuror șef și procuror
Florena Esthersterschi – procuror șef

România nu poate să facă paşi înapoi în lupta anticorupţie, este inadmisibil şi nu voi accepta niciodată aşa ceva. Ne dorim, îmi doresc o luptă anticorupţie serioasă. Pentru asta, DNA are nevoie, în frunte, de o persoană independentă, o persoană hotărâtă să îşi asume această luptă dificilă, grea, dar o luptă dreaptă. Nu este posibil să facem paşi înapoi în lupta anticorupţie, unde România ajunsese să fie dată exemplu pozitiv”, a afirmat Iohannis la Bruxelles, întrebat de jurnalişti despre propunerea făcută de ministrul Justiţiei privind numirea Adinei Florea în funcţia de procuror-şef al DNA.
Şeful statului a adăugat că şi în acest caz “apar, de asemenea, probleme grave în felul cum se aplică procedurile”.

Avem un aviz negativ de la CSM, aviz care conţine câteva lucruri care trebuie să ne dea foarte mult de gândit. Chestiunea mă preocupă şi voi face declaraţii pe această chestiune când ne întoarcem în ţară. Până atunci, am solicitat departamentului de resort să verifice legalitatea acestei propuneri, după care putem să vorbim mai mult. Nu voi accepta nimic ce reprezintă un pas înapoi în lupta anticorupţie din România”, a mai afirmat Iohannis.

 

Actualitate