Actualitate

Afaceristul care a construit un metru de autostradă în Moldova, luat în vizor de autorități

Autorităţile locale din comuna în care omul de afaceri a construit metrul de autostradă simbolic spun că e vorba de o ilegalitate. Nu avea autorizaţie de construire şi a schimbat destinaţia unui teren agricol.

Scris de 
 pe data 
8 martie, 2019

Inițiativa omului de afaceri Ștefan Mandachi este una simbolică, de protest față de lipsa de interes a autorităților în ceea ce privește infrastructura rutieră a Moldovei. Porțiunea de autostradă a fost construită de o firmă de specialitate și a costat 4.500 de euro, iar demersul omului de afaceri a devenit viral pe internet.

Metrul de autostradă construit de Mandachi se află între Putna și Voroneț

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor: „Eu înțeleg demersul oricărui român, pentru că, într-adevăr, răbdarea a ajuns la o limită și lucrul acesta nu poate decât să ne impulsioneze și mai mult ca să accelerăm proiectele, să modificăm legislația, să facem proceduri mai simplificate. Înțeleg demersul domnului, antreprenorului din Suceava. Nu am în program să merg să văd metrul de autostradă dar repet, îi înțeleg demersul omului, noi lucrăm conform legislației.

Ştefan Mandachi a mai anunțat că, la data inaugurării, va întrerupe activitatea în toate cele 40 de unități de tip fast food pe care le detine în intreaga țară, precum și la celelalte afaceri al caror proprietar este.

 

Actualitate