Eveniment

Agenții care au intervenit la căutarea pachetelor cu droguri de pe plajă, anchetați de conducerea Poliției

Sursa foto: IPJ Constanta

Conducerea Poliţiei Române a dispus ca Direcţia de Control Intern să facă verificări pentru a stabili modului de intervenţie a poliţiştilor în cazul capturii de droguri din acest an, de pe litoralul românesc. Doi cetăţeni sârbi au fost arestaţi preventiv în legătură cu aceste droguri.

Scris de 
 pe data 
11 iulie, 2019

Poliția Română, prin Direcția de Combatere a Criminalității Organizate, deținea și deține informații cu privire la o grupare infracțională organizată, specializată în traficul de droguri, care acționează pe ruta America de Sud – Nordul Africii – Turcia- Strâmtorile Dardanele și Bosfor – Marea Neagră, în tranzit prin statele riverane Mării Negre, cu destinații precum Serbia și țări din Uniunea Europeană, în activitatea infracțională fiind implicați cetățeni români, sârbi și spanioli” se arată în comunicatul IGPR.

Polițiștii efectuează și verificări interne, cu privire la fapte anterioare capturii de la Marea Neagră.

În ceea ce privește modul de acțiune anterior sesizării unității de parchet, conducerea Poliției Române a dispus efectuarea de verificări, prin Direcția de Control Intern, pentru stabilirea modului de intervenție al polițiștilor” se arată în comunicatul IGPR.

Mai multe cantități de droguri transportate de această grupare au ajuns în mâinile autorităților, au precizat polițiștii.

Drept urmare, în anii 2009 și 2016, Poliția Română, în colaborare cu DIICOT, a făcut capturi importante de droguri transportate pe această rută, respectiv 1 tonă de cocaină (în 2009) și 2,6 tone de cocaină (în 2016)”.

În cazul pachetelor de droguri găsite pe plaje, în aprilie, IGPR a precizat că au fost arestați doi cetățeni sârbi.

Cu privire la captura din acest an, de pe litoralul românesc, s-au făcut cercetări de către DIICOT și Poliția Română, care s-au soldat cu dispunerea de către instanță a măsurii arestului preventiv, pe numele a doi cetățeni sârbi”.

În aprilie, o amplă operaţiune de căutare de droguri pe litoral a fost desfăşurată de poliţişti, după ce au fost găsite pachete cu droguri pe plaje şi pe mare.

 

Actualitate