Două evenimente care onorează și cinstesc zecile de mii de soldați și gradați profesioniști, care se află, zi de zi, în slujba patriei. Cu toate acestea, în oficiosul Armatei Române nu a scăpat nici măcar un cuvințel despre cele două evenimente aniversare.

Domnii colonei care se joacă de-a gazetăria nu au găsit de cuviință să-și coboare epoleții la nivelul militarilor profesioniști, cei aflați la baza ierarhiei militare. Ar fi fost umilitor pentru domnul colonel Șperlea să amintească despre acești oameni, care duc greul, și la propriu și la figurat, în Armata Română. În schimb, ei sunt buni de criticat și înfierat că atunci când le mor camarazii în camioane vechi de 50 de ani au curajul să spună adevărul, să creară condiții decente de muncă și de trai. Calitatea de bun militar nu este dată de mizeria în care trăiești și muncești, ci de investițiile care se fac în echipamentul, dotarea și pregătirea soldaților.

Altceva este însă atunci când vine vorba despre vreo aniversare obscură a vreunei asociații din care fac parte ceva generali sau colonei în rezervă, cu o mână de membri. Lor li se fac elogii, li se ridică editoriale fiindcă se sacrifică pentru țară de la înălțimea pensiilor de zeci de mii de lei.

Așa cum am mai spus, acest oficios al Armatei scapă din vedere, cu bună știință, categorii întregi de militari, doar pentru simplul fapt că nu fac parte din vârful piramidei. Își mai amintesc de ei doar când ajung acasă înveliți în tricolor, ca preț suprem al jertfei lor pentru această țară.

(Visited 6.315 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.