Măsura ar avea ca scop un mai bun control asupra modului în care părinții utilizează alocațiile copiilor, eliminând astfel riscul ca acese sume să fie folosite pentru cumpărarea de alcool sau țigări.

Măsura este susținută și de ministrul Finanțelor, Flori Cîţu care spune că alocaţiile nu se pot majora având în vedere că nu au o sursă de finanţarem iar măsura voucherelor ar putea fi implementată.

„Majorarea a fost amânată pentru că a venit fără surse de finanţare. A fost un amendament aruncat în ultimul moment fără sursă de finanţare. Dacă erau responsabili, trebuia să vină şi cu sursa de finanţare. Vom căuta şi vom găsi bani şi pentru creşterea alocaţiilor din august 2020”, a declarat ministrul Finanțelor, Florin Câțu.

Acesta spune că ideea înlocuirii alocațiilor de stat pentru copii cu vouchere este o prupunere interesantă, care va fi discutată în Guvern.

„Propunerea domnului premier este o propunere interesantă, este un sistem folosit şi în SUA pentru a se asigura că banii nu vor fi folosiţi de părinţi în alte scopuri şi vor fi direcţionaţi către sănătate, educaţie etc. Este un sistem folosit şi în SUA şi în Finlanda. Nu e o încă o decizie. S-a mai discutat despre acest lucru, cred că mai multe detalii are doamna ministru de la Muncă (ministrul Muncii, Violeta Alexandru).

Este o variantă pe care eu aş susţine-o dacă este o decizie să mergem în această direcţie. Dar nu înseamnă că sunt bani mai puţini. Vouchere înseamnă tot bani. Vrem să ne asigurăm că aceşti bani sunt folosiţi în beneficiul copiilor şi nu în alte scopuri”, a explicat Cîţu la Digi24.

(Visited 693 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.