Practic, Arșinel a primit codul CUIANT (codul de înregistrare în Registrul Național de Transplant) pe data de 28 august 2013, iar în aceeași zi a făcut transplant de rinichi, a declarat luni deputatul USR Emanuel Ungureanu, denunțătorul medicului Mihai Lucan șa DIICOT, pentru Hotnews.

Acest lucru s-a întâmplat în contextul în care, în România, mulți pacienți așteaptă ani de zile un transplant, iar unii nu ajung să aibă niciodată această șansă.

Codul CUIANT înseamnă codului unic de înregistrare la Agenţia Naţională de Transplant.

Informația a fost dezvăluită de Emanuel Ungureanu luni și apare într-un document oficial al Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj:

Emanuel Ungureanu, deputat USR, a afirmat, luni, în studioul HotNews.ro, că “Agenția Națională de Transplant nu a avut niciun control asupra activității de transplant ani de zile.

A fost o înregistrare care a apărut în spațiul public, dată de către jurnalistul Andrei Ciurcanu de la Rise Project, în care se aude vocea fostului șef al Agenției de Transplant, Radu Deac, care vorbește cu cineva despre mafia profesorilor: cuvintele din gura șefului Agenției, care spune că transplantul este controlat – atenție, din gura lui iese, nu din gura mea – spune că transplantul este controlat de mafia profesorilor.

DIICOT nu știu să fi arestat pe cineva, nu știu să fi făcut ceva concret. Se știe foarte bine cine sunt acești profesori. Unul dintre ei s-a simțit jignit, m-a dat în judecată pentru că am spus că este parte din această mafie. Eu m-am dus pentru prima dată la DIICOT în 2009-2010, apoi am mai fost în 2013 cu cazul Arșinel.

 

(Visited 397 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.