Social

„Am considerat că fac un show de stand-up“. Scuzele vloggerului Colo, care a instigat la violarea minorelor

Vloggerul Alexandru Bălan, zis “Colo”, a postat un video pe contul său de YouTube în care prezintă scuze pentru clipul în care instigă la agresiuni sexuale la adresa adolescentelor. Reacția sa a venit la scurt timp după ce Poliția s-a sesizat din oficiu și a deschis o anchetă.

Scris de 
 pe data 
2 iunie, 2020

Amintim că în cursul zilei de luni, 1 iunie 2020, Poliția Capitalei a deschis o anchetă pe numele lui Alexandru Balan (28 de ani), care a povestit o experiență personală pe care a avut-o cu o minoră. Verificările au început după ce tânărul a afirmat că unele dintre ele merită să fie agresate. El a descris explicit cum ar batjocori fete minore justificându-se prin faptul că, în zilele noastre, acestea se îmbracă mult prea provocator. (vezi video mai jos)

Youtuber-ul român, cu peste 850.000 de urmăritori pe canalul său, spune că mesajul său a fost înțeles greșit de public, deși conținutul publicat de el este cât se poate de clar și de explicit.

“Dacă stau acum să gândesc la rece chestia asta, a fost o glumă extraordinar de proastă, recunosc lucrul ăsta și vreau să vă spun că îmi pare rău. 

Acest clip este extras dintr-un live de divertisment pe care l-am făcut acum câţiva ani, îmi cer scuze în mod oficial pentru că videoclipul meu a deranjat”, spune Alexandru Bălan. (vezi video mai jos)

El susține că afirmațiile sale, în care a descris cu lux de amănunte cum ar viola fetele minore care se îmbracă „prea sumar“, au fost de fapt „o glumă extrem de proastă”. Bălan a comparat declarațiile sale cu un show de stand-up comedy și spune că era avid după audiență.

Eram în goană după like-uri, după vizualizări (…) Nu am crezut că o să se ajungă aici. La momentul respectiv mi s-a părut ceva amuzant, ceva caterincă (…) La fel cum fac și oamenii în show-urile de stand-up, așa m-am considerat și eu pe Youtube, că fac un show de stand-up al meu, cu glume foarte exagerate (…) La momentul respectiv mi se păreau mega-amuzante.

Colo a arătat și alte videoclipuri în care susține că până acum a promovat și subiecte legate de importanța educației, în care le spunea tinerilor „că e bine să meargă la școală”.

Cu toate acestea, într-un alt video din 2019, acesta a povestit cu amănunte cum „a bătut o blondă la Untold”, pentru că i-ar fi furat locul în fața scenei. „Am sărit cu picioarele pe ea”, a povestit el atunci.

Clipul în care Colo descrie cum ar viola o minoră:

ATENŢIE! VĂ AVERTIZĂM CĂ IMAGINILE DE MAI JOS CONŢIN LIMBAJ EXPLICIT ŞI POT AVEA UN PUTERNIC IMPACT EMOŢIONAL

 

Clipul postat pe canalul său în care prezintă scuze și își justifică comportamentul:

 

Actualitate