“Este nevoie o înăsprire a sancțiunilor aplicate pentru cei care apelează in mod abuziv serviciul 112. Astfel de acțiuni care generează costuri inutile și, mai grav, pun in pericol vietile celor care au cu adevărat nevoie de ajutor trebuie puternic descurajate.

Vom majora amenzile pentru persoanele care alertează in mod fals echipajele de intervenție in situații de urgența. Maximul amenzii va fi crescut de 5 ori, de la 1.000 de lei la 5.000 de lei”, a anunțat premierul Viorica Dăncilă la începutul ședinței de guvern.

Totodată, premierul a spus ca actul normativ prevede îmbunătățirea modului de preluare si gestionare a informațiilor de localizare a apelurilor prin 112.

Mai exact, subliniaza Dancilă, se va crea cadrul legal pentru a fi implementat rapid sistemul de tip AML, care va permite localizarea mult mai precisa a celor care apeleaza serviciul national unic 112.

Ordonanța mai prevede și ca operatorii de telefonie mobilă să furnizeze servicii pe cartele PrePay doar dupa ce colectează datele de identificare a proprietarului cartelei SIM.

(Visited 156 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.