Actualitate Educaţie

Amplu program de digitalizare la Universitatea Ovidius. Investiție de 5 milioane de euro prin PNRR

Universitatea Ovidius Constanta

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) anunță că în următoarele 36 de luni va implementa unul dintre cele mai ample programe de digitalizare a unei instituții de învățământ superior din Dobrogea, finanțat prin Planul Naţional de Redresare și Reziliență (PNRR).

Scris de 
 pe data 
30 ianuarie, 2023

Proiectul „Educație prin Digitalizare în Universitatea Ovidius din Constanța“ (EDUOC) a primit o finanțare de 28.174.502 lei prin PNRR (5 milioane de euro) – sumă ce va permite digitalizarea UOC în vederea creării competențelor pentru profesiile digitale ale viitorului.

Proiectul vizează dezvoltarea competențelor digitale avansate generale și specifice pentru 1.443 persoane din comunitatea academică a instituției noastre de învățământ superior, dintre care 1.193 de studenți și 250 de cadre didactice, personal didactic auxiliar și cercetători, care vor utiliza infrastructura digitală creată prin proiect.

În urma implementării cu succes a acestui proiect, Universitatea Ovidius din Constanța va fi un spațiu al performanței și al excelenței academice, în care activitățile de predare-învățare și cercetare vor fi puternic susținute de tehnologie“, a precizat conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu, rectorul UOC.

Potrivit reprezentanților UOC, obiectivele specifice ale proiectului cuprind patru direcții de acțiune:
digitalizarea proceselor universității în vederea îmbunătățirii comunicării dintre studenți și cadrele didactice, personal didactic auxiliar și de cercetare și facilitarea condițiilor pentru lucrul în echipă în spațiul virtual; extinderea a cinci centre și laboratoare digitale pentru abordarea tehnologiilor avansate; crearea a șapte noi centre și laboratoare digitale pentru abordarea tehnologiilor avansate; îmbunătățirea competențelor digitale ale studenților, a personalului didactic, didactic auxiliar și de cercetare al UOC.

Managementul proiectului va fi asigurat de către specialiști din interiorul organizației, desemnați pe criterii de competență, în baza experienței câștigate în implementarea altor proiecte.

Actualitate