Actualitate

AMVVD, drept la replică! Și totuși, ce ați făcut cu banii?

În urma articolului publicat ieri cu titlul „Pe ce a cheltuit conducerea AMVVD 600.000 lei? Cei care au donat bani trebui să ceară socoteală”, Asociația Militarilor Veterani și Veterani cu Dizabilități a emis către redacția noastră un drept la replică.

Scris de 
 pe data 
4 septembrie, 2019

Respectând prevederile Codului Deontologic, vom publica acest drept la replică, dar considerăm că sunt necesare unele lămuriri și informații suplimentare pentru o corectă informare, pe care le vom consemna distinctiv la finalul fiecărui paragraf.

Drept la replică:

„Fiind o asociație de utilitate publică, prin lege, aceste entități au obligația legală, stimate domnule „jurnalist de investigații”, de a publica în monitorul oficial datele privind exercițiul financiar-contabil anual, pentru a vă satisface curiozitatea referitoare la aceste date privind exercițiul financiar 2017-2018 vă invităm să lecturați documentele.”

NR (Nota Redacției): Domnilor din conducerea AMVVD, întrebarea era simplă: ce ați făcut cu banii? De ce nu răspundeți? Oamenii spun că ați avut buget de 600.000 lei și că nu știu ce ați făcut cu această sumă. Când le-ați cerut bani din donații, cotizații și sponsorizări nu îi mai trimiteați la Monitorul Oficial și să citească legea, iar acum când vă cer explicații vă ascundeți!

„În ceea ce privește prima parte a anului 2019 vă comunicăm că trebuie să aveți răbdarea necesară pe care de altfel o au si autoritățile fiscale ale statului în raport cu dispozițiile codului fiscal, până la împlinirea termenului legal de raportare, urmând ca după aceasta perioadă să lecturați cu aceeași ușurință datele solicitate din documentele publice.”

N.R.: Domnilor din conducerea AMVVD, întrebarea era simplă: ce ați făcut cu banii? De ce nu răspundeți? Oamenii spun că ați avut buget de 600.000 lei și că nu știu ce ați făcut cu această sumă. Când le-ați cerut bani din donații, cotizații și sponsorizări nu îi mai trimiteați la Monitorul Oficial și să citească legea, iar acum când vă cer explicații vă ascundeți! Ar trebui să puteți să le prezentați justificarea la zi celor care au donat pentru ce au dat acești bani.

În ceea ce privește membrii asociației și membrii consiliului Director, deși nu este problema dumneavoastră, vă aducem la cunostință că există un singur membru civil ales de către membrii asociației, pentru merite deosebite în promovarea veteranilor. Dar și în privința acestui aspect, deși faceți referire în material la site-ul asociației, omiteți deontologic vorbind, să faceți un minim de verificări asupra informațiilor aruncate tendențios în spațiul public, cu privire la identitatea și calitatea membrilor Consiliului Director. La un minim de verificări ați fi putut lectura pe site-ul AMVVD, statutul actualizat, actul constitutiv, încheierea judecătorească prin care acestea au fost înregistrate.

N.R.: Domnilor din conducerea AMVVD, întrebarea era simplă: ce ați făcut cu banii? De ce nu răspundeți? Sincer să fim, puteți să vă puneți și mamele directori și președinți, nu ne interesează, dar vă mai mirați apoi de ce vă pleacă oamenii.

Pentru a răspunde interesului deosebit pe care îl acordați proiectului asociației noastre, de la Târgoviște, vă somăm ca în 24 de ore să ne puneți la dispoziție contraofertele „firmelor locale din Târgoviște”, de care faceți vorbire, pentru achiziția de termopan, însoțite de dovada că acestea au fost transmise asociației la acea dată și deasemenea numele persoanei care a lansat această acuzație.

N.R.: Domnilor din conducerea AMVVD, nu eu trebuie să vă prezint ofertele, ci dumneavoastră trebuia să faceți asta pentru că dumneavoastră cheltuiți bani publici, bani proveniți din donații, sponsorizări și cotizații. Dumneavoastră trebuie să veniți în fața acestor oameni și să le arătați contractul pentru achiziția geamurilor termopan! Dumneavoastră ați cheltuit banii, nu eu! Să vadă oamenii la ce preț. De ce vă ascundeți? De ce vă este frică?

În caz contrar vom fi nevoiți, tocmai datorită gravității acuzațiilor, să vă acționăm pentru a treia oară în instanță pentru încălcarea codului deontologic al jurnalistului și răspândirea în spațiul public a informațiilor neverificate, nesusținute cu probe și neadevărate.

N.R.: Domnilor din conducerea AMVVD, amenințările dvs și încercările de a mă determina să nu mai scriu nu au niciun efect! Puteți să mă dați în judecată de câte ori doriți, eu nu mă las intimidat! Știți foarte bine că nu acuzațiile mele sunt grave, ci ceea ce ascundeți dvs!

 

Actualitate