În „țara noastră”, țara lui Dragnea, Tăriceanu și Firea, proștii sunt lăsați fără banii din salarii și pensii pentru datorii inventate de ANAF de acum 10 ani, în timp ce oamenii puterii sunt iertați de sute de mii de lei, de milioane de lei. Aceeași tactică aplicată de PSD și ALDE în cazul penalilor din politică. Prin modificări de legi, coduri penale sau peste noapte prin OUG-uri, infractorii din fruntea țării sunt absolviți de orice vină. La fel se procedează acum cu datornicii la stat.

În luna aprilie, ANAF a pornit o campanie fără precedent îndreptată împotriva contribuabililor, în speranța că se vor strânge mai mulți buni la buget pentru a onora cheltuielile bugetare angajate de PSD. Sute de mii de români s-au trezit peste noapte datori la Fisc. Cele mai multe datorii figurau din 2012-2013 (exact la limita prescripției) și erau contabilizate ca regularizări, penalități sau contribuții neplătite. Asta în condițiile în care, an de an, contribuabilii își achitau dările, iar soldul lor la ANAF figura pe zero. Pentru a duce cruciada până la capăt, aproape în paralel cu transmiterea înștiințărilor către datornici, ANAF punea și poprire pe conturi.

Sute de mii de români executați de ANAF

„La sfârșitul anului trecut, ANAF Constanța mi-a trimis o somație de plată cu suma de 1.200 de lei, constând în în diferențe de impozit anual regularizat, contribuții de asigurări sociale datorate și penalități, toate datând de acum 5 ani. Asta în condițiile în care anul trecut în vară am fost la ghișeul ANAF și am plătit totul la zi. Am și întrebat dacă mai am ceva de plată și mi-a spus că sunt la zero. Iar acum am datorii din 2013. Bineînțeles că am contestat, dar nu mai aveam chitanțe, dovezi. În realitate, nici nu știu pentru ce le datorez exact acești bani.

Este clar că au inventat niște sume pentru care nu poți găsi nicio justificare. Mai mult decât atât, mi-au imputat sume din contribuții sociale din perioada în care ANAF nici măcar nu avea în atribuții în acest sens. Ca să vă dați seama cât de mare este abuzul. Bineînțeles, contestația mi-a fost respinsă, iar acum m-au sunat de la bănci că mi-au pus poprire pe toate conturile. Abia după 4 zile după ce mi-a blocat conturile, am primit înștiințare de la ANAF că mi se va pune poprire, cu menținea că pot contesta decizia în termen de 15 zile de la comunicare. Păi ce să mai contest când ei au trecut deja la fapte. Ce mi se pare scandalos este faptul că eu și soția mea plătim impozite la stat de peste 5.000 lei, în fiecare lună, iar ei se comportă așa cu un contribuabil. Jenant, dar asta e România”, ne-a povestit atunci George Z., un contribuabil căruia i s-a pus poprire pe conturi fără să știe.

Și ca și cum nu ar fi fost de ajuns, ANAF i-a luat din conturi nu suma datorată de 1.200 lei, ci 2.400: „Timp de 2 luni am umblat pe holurile Fiscului pentru a-mi restitui suma reținută în plus. Erau foarte senini când i-am întrebat de ce mi s-a luat o sumă de două ori mai mare „Probabil din neatenție”, mi-a explicat tanti de la birouri popriri. Am făcut cerere de restituire, dar după 2 luni nu se întâmplase nimic. Am fost din nou. Mai găsiseră o regularizare de 40 de lei din nu știu ce an și trebuia să fac o nouă cerere de compensare. După alte câteva săptămâni mi-am primit banii. Asta ca să vedeți până unde merge bătaia de joc”

În acest timp, datornici cu sute de milioane de lei sunt iertați de ANAF. Nu numai că nu le-a bătut nimeni la ușă, nu li s-a pus popriri pe conturi sau alte proceduri de genul acesta, dar Guvernul Dăncilă lucrează la un proiect de amnistie fiscală pentru aceștia. Așadar, după ce i-a pus pe proști pe burtă și i-a călcat cu bocancii pe cap, statul le șterge acum datoriile băieților deștepți.

Iată câteva nume care vor beneficia de amnistia fiscală a PSD:

Robert Negoiţă are datorii care însumează, la data de 31 martie 2018, 238.366.695 de lei (aproximativ 50 de milioane de euro).

Victor Ciorbea, Avocatul Popoprului,  are datorii de 82.230 de lei bugetul de stat şi 121.854 bugetul asigurărilor de sănătate. Soţia sa, Lacrima Ciorbea, trebuie să plătească 216.163 de lei bugetul de stat şi 140.450 bugetul asigurărilor de sănătate. Niciuna dintre acestea nu a fost contestată, informează www.g4media.ro

Adriean Videanu apare pe lista ANAF cu 14.200 de lei datorie la bugetul de stat şi 3.280 bugetul asigurărilor de sănătate. Soţia sa, Mioriţa Videanu, înregistrează datorii de 194.360 lei bugetul de stat şi 749 lei la bugetul de sănătate – necontestate, solvabili

Marian-Daniel Vanghelie, fostul primar al Sectorului 5 are şi el o datoriile de 139.339 de lei la bugetul de stat.

Avocatul Cătălin Radu Dancu, fost candidat la Primăria Constanța, în prezent consul la New York, are de dat statului aproape 3 milioane de lei.

Aurel-Jean Andrei, fostul soţ al fostei preşedinte a Tribunalului Bucureşti, cercetat în dosarul fostului primar Radu Mazăre pentru implicarea în restituirea ilegală a unor plaje, are datorii la bugetul de stat de aproape 2 milioane lei.

Cristian Tânţăreanu are datorii de 6.362.318 de lei la bugetul de stat şi 167.708 la bugetul de sănătate.

Theodor Berna, patronul Tehnologica Radion, are de dat bugetului de stat 2.619.219 de lei.

 

(Visited 1.915 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.