Maşinile, toate aceste bunuri vor fi vândute online, se licitează, fără ca statul să facă o evaluare. Piaţa e cea dă preţul corect. Sau aceste site-uri care sunt foarte cunoscute cu care facem un protocol, marfa confiscată se vinde prin acest mecanism. Şi fiecare îşi obţine partea de profit“, spune Eugen Teodorovici, Ministrul Finanţelor.

În prezent, Fiscul este în căutarea de site-uri dispuse să găzduiască şi oferta statului. Nu se ştie cum se va împărţi profitul şi dacă nu cumva produsele confiscate de stat se vor scumpi.

Pentru o tastatură, ANAF cere acum 14 lei. Un mare magazin online vinde acelaşi produs cu 13 lei. Pentru un bec, ANAF cere un leu şi 50 de bani. Şi nu este cel mai mic preţ din piaţă.

Şeful Finanţelor vrea să simplifice şi modul în care se vând casele. Statul nu va mai stabili preţul de la care porneşte licitaţia.

Economiştii propun şi un parteneriat cu agenţii imobiliari. Titlurile de valoare confiscate de stat vor fi vândute – contracost – de brokeri.

Anul trecut, ANAF a strâns peste 21 de milioane de lei din valorificarea bunurilor confiscate şi aproape 230 de milioane de lei din executările silite.

 

(Visited 1.560 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.