Eveniment

Anglia introduce închisoarea pe viață pentru șoferii beți sau drogați care produc accidente mortale. În România, „ucigașii” sunt încurajați

Marea Britanie introduce pedeapsa cu închisoarea pe viaţă pentru şoferii care ucid, în cadrul unei ample reforme a justiţiei care a intrat duminică în vigoare, potrivit informaţiilor publicate de BBC.

Scris de 
 pe data 
28 iunie, 2022

În România, însă, țara cu cea mai mare rată a mortalității în accidente rutiere din UE, parlamentarii încearcă să relaxeze Codul Rutier astfel încât șoferii periculoși să scape mult mai ușor.

În Marea Britanie, judecătorii vor putea pronunţa condamnări pe viaţă pentru şoferii periculoşi care ucid şi şoferilor neglijenţi care ucid în timp ce sunt sub influenţa alcoolului sau a drogurilor. Pedeapsa actuală pentru fiecare infracţiune este o pedeapsă maximă cu închisoarea de 14 ani, anunță adevarul.ro.  

„Cei responsabili se vor confrunta acum cu posibilitatea vieţii în spatele gratiilor”, a spus secretarul de Justiţie Dominic Raab.  

Modificările au intrat în vigoare astăzi, 28 iunie, ca parte a Legii privind poliţia, criminalitatea, sentinţa şi instanţele.  

Noua legislaţie va crea, de asemenea, o infracţiune de vătămare gravă prin conducere neglijentă, ceea ce înseamnă că cei care provoacă răni pe termen lung sau permanente se confruntă şi cu pedepse mai aspre.  Modificarea propusă a legii a fost anunţată pentru prima dată în 2017 şi intră în vigoare marţi.  

„Cei care se comportă fără a ţine cont de riscul pe care îl prezintă merită cele mai aspre pedepse atunci când acţiunile lor le fură vieţile altora.”  

Gooding a spus că speră că ameninţarea unei condamnări pe viaţă va fi suficientă pentru a-i determina pe cei care conduc nesăbuiţi să-şi schimbe comportamentul, a raportat Sunday Express.  

„Omuciderea involuntară implică deja o pedeapsă maximă de până la închisoare pe viaţă, aşa că este greu de susţinut că uciderea cuiva cu o maşină nu justifică o posibilă sancţiune de severitate similară”, a spus el.   Guvernul a spus că doreşte să se asigure că „pedepsele reflectă gravitatea crimelor şi şoferii ucigaşi ai mizeriei pleacă în urma lor”, relatează BBC, potrivit adevarul.ro.

Actualitate