În februarie 2019, în reportajul „Dumnezeul achizițiilor“, publicația Recorder a scris despre Mădălin Iscru, preot la o parohie din județul Tulcea, care din poziția de administrator de firmă a primit zeci de contracte finanțate de Ministerul Dezvoltării, unde a fost consilier al lui Adrian Gâdea, fost președinte al Consiliului Județean Teleorman și un apropiat al lui Liviu Dragnea.

Potrivit ANI, în perioada 2 august – 1 octombrie Mădălin Adrian Iscru a fost consilier personal la cabinetul unui secretar de stat din Ministerul Dezvoltării și Administrației Publice (MDRAP). În această perioadă, respectiv în 23 august, societatea comercială Siluan Proiect S.R.L., unde Iscru avea calitatea de asociat unic și funcția de administrator, a încheiat cu Primăria comunei Casimcea, județul Tulcea, două contracte de prestări servicii în valoare totală de 45.771,88 de lei.

Cele două contracte au fost finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală, coordonat de MDRAP.

Conform Agenției de Integritate, întrucât prin deținerea funcției și exercitarea atribuțiilor de serviciu în MDRAP Iscru a avut acces la informații privind procesul de utilizare a fondurilor de către beneficiarii Programului Național de Dezvoltare Locală, finanțat de MDRAP, sunt indicii că acesta a folosit informaţii care nu sunt destinate publicităţii sau a permis accesul unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

ANI spune că indiciile au la bază și demersurile făcute de Iscru – preluarea unei societăți comerciale, S.C. Hercinic S.R.L., care în perioada 2016 – 2017 avea 0 profit, 10 lei cifră de afaceri și 0 angajați.

Astfel, la patru zile după încetarea funcției de consilier, S.C. Hercinic S.R.L. încheie contracte prin PNDL cu mai multe unități administrativ-teritoriale. În perioada 05 octombrie – 28 decembrie 2018, S.C. Hercinic S.R.L. a încheiat 53 de contracte cu 9 unități administrativ-teritoriale, în valoare de aproximativ 13.479.950 lei, finanțate prin PNDL“, afirmă ANI.

De asemenea, în perioada 3 decembrie 2018 – 4 ianuarie 2019 Iscru a avut și calitatea de consilier onorific al Ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

ANI mai arată că sunt indicii și privind săvârșirea infracțiunii de fals în declarații, întrucât în declarațiile de interese depuse de către Iscru la numirea și la încetarea din funcția de consilier personal la MDRAP nu a menționat calitatea de asociat unic și funcția de administrator la S.C. Siluan Proiect SRL., societate care a încheiat contracte cu o unitate administrativ-teritorială prin PNDL.

Mădălin Iscru, preot la o parohie din județul Tulcea, a fost consilier al lui Adrian Ionuţ Gâdea, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării şi fost preşedinte al Consiliului Județean Teleorman, care i-a urmat în funcție lui Liviu Dragnea. Adrian Gâdea, fost deputat PSD și considerat unul dintre apropiații lui Liviu Dragnea, este și inculpat în dosarul “Belina”.

Potrivit Recorder, firma Hercinic SRL administrată de Adrian Iscru a câștigat 130 de contracte publice fără licitație în valoare de câteva milioane de euro. Conform jurnalistilor Recorder, Mădălin Iscru a creat o rețea prin care, din poziția de administrator de firmă, a primit zeci de contracte finanțate de Ministerul Dezvoltării. În urma anchetei jurnalistice, DNA și Poliția Tulcea s-au sesizat în acest caz.

 

(Visited 981 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.