ANM anunță cod galben de instabilitate atmosferică ce va intra în vigoare marți, între orele 12:00 – 22:00, în zonele de munte, Oltenia, Dobrogea, local Moldova, Muntenia și sud-vestul Transilvaniei.

În acest interval vor fi perioade cu ploi torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp. Astfel de fenomene vor fi pe alocuri și în restul țării.

Tor de marți, de la ora 22.00, va fi în vigoare, până miercuri, la ora 10.00, o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică pentru județele Contanța și Tulcea. În cursul nopții de marți spre miercuri (22/23 iunie), în județele Constanța și Tulcea vor fi ploi torențiale și descărcări electrice. Cantitățile de apă vor depăși 25-35 l/mp și izolat 50 l/mp.

Tot o avertizare de instabilitate atmosferică accentuată va fi în vigoare marți, în intervalul ora 12:00 – ora 22:00, pentru județele Tulcea, Galați, Brăila și Vaslui, unde, potrivit meteorologilor, vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 40-60 l/mp.

(Visited 798 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.