Actualitate

ANM: În Dobrogea s-a depășit orice record. Un nou ciclon se apropie cu cantități de apă însemnate

Scris de 
 pe data 
27 noiembrie, 2023

Vremea a făcut prăpăd în ultimele două weekend-uri în Constanța și Tulcea. Coduri roșii de vânt, de ninsoare și viscol au blocat Dobrogea, și, potrivit digi24, ce a fost mai rău nu a trecut: un nou ciclon se apropie de Europa.

Elena Mateescu, directorul executiv al ANM, a declarat la Digi24 că de marți vorbim de posibilitatea ca în România să se înreghistreze precipitații în majoritatea regiunilor țării, la început în zonele intracarpatice, nord-vest și vest, iar apoi spre sud-vest, unde vor fi cantități de apă însemnate. În zonele montane va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, mai ales în Banat și Oltenia, dar și în centrul țării, a spus ea.

De asemenea, potrivit ANM, Dobrogea a bătut în aceste zile orice record privind cantitatea de precipitații.

„În Dobrogea s-a înregistrat un record, în sensul că în această zonă, cantitatea medie de precipitații de aici a fost de 128 litri pe mp, fiind cea mai ridicată din istorie, a depășit recordul din noiembrie 1975. Și toamna 2023, așa cum a fost întreg anul, se încheie cu noi recorduri ale fenomenelor meteo extreme. Partea bună e dată de cantitatea de precipitații, care au făcut ca în bună parte din țară, în special în zona sudică, aprovizionarea cu apă să se situeze în limite satisfăcătoare”, a declarat Elena Mateescu la digi24.ro.

Actualitate