Potrivit ANM, vremea se va menține caldă pentru această perioadă, cu temperaturi mai mult specifice lunii mai decât unui sfârșit de toamnă, început de iarnă.

Săptămâna 04.11.2019 – 11.11.2019
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile estice și sudestice.  Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nord-vestice și în zonele montane aferente, iar în rest va fi în general
deficitar.

Săptămâna 11.11.2019 – 18.11.2019
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în sud-vestul țării dar și ușor deficitare în sud-est, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână

Săptămâna 18.11.2019 – 25.11.2019
Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi în general excedentar în regiunile extracarpatice, dar mai ales în sud-vestul teritoriului, iar în rest va fi apropiat de cel normal al perioade.

Săptămâna 25.11.2019 – 02.12.2019
Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestui interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi excedentare în regiunile extracarpatice și apropiate de cele normale ale perioadei în rest.

Amintim că meteorologii europeni au prognozat că iarna 2019-202 va fi cea mai grea din ultimii 30 de ani.

Potrivit acestora, în Europa temperaturile vor scădea cu mult sub temperatura de îngheț. Potrivit prognozei avansate, iarna în perioada ianuarie-februarie 2020 ar putea fi cea de-a șaptea cea mai rece iarnă din ultimii 30 de ani. Specialiştii prezic că iarna care urmează va fi mai grea decât cea din 2018

Vortexul polar trece prin schimbări radicale din cauza verii călduroase din Antarctica și toamnei friguroase din Siberia. Cel mai probabil, vom avea parte de o iarnă intensă, care se va extinde chiar până în martie. Modelele meteorologice sugerează că destrămarea vortexului polar va aea același efect ca anul trecut, când iarna din emisfera nordică a adus un val de frig în martie în Europa.

„Acest model arată mult mai activ, [cu] mai multe furtuni specifice iernii și explozii arctice – cred că aș atribui asta destrămării vortexului polar, pentru că este foarte consistent cu ceea ce am văzut în trecut”, a zis Cohen.Un vortex polar există și la Polul Sud, dar acesta nu ne va afecta. Cel de la Polul Nord poate aduce o iarnă severă atât în Statele Unite ale Americii, cât și în Europa.

 

 

(Visited 1.592 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.