Primăria Nicolae Bălcescu a făcut, ieri, un anunț public în atenția tuturor deținătorilor de terenuri agricole de pe raza comunei privind interzicerea arderii miriștilor.

„Arderea sau incendierea miriștilor și a resturilor vegetale este STRICT INTERZISĂ! Potrivit legislației în vigoare, persoanele fizice şi persoanele juridice răspund contravenţional pentru asemenea acțiuni, în lipsa unor autorizări speciale. Prin incendierea necontrolată pot fi provocate tragedii și pot fi produse pagube însemnate, pentru care există sancțiuni și pedepse aspre prevăzute de lege”, a anunțat Primăria Nicolae Bălcescu.

De asemenea, primarul Dumitru Timofte s-a adresat cu precădere deținătorilor terenurilor agricole din apropierea Unității Militare, „care trebuie să conștientizeze gravitatea și riscurile la care se expun dacă incendiază miriștea”!

Încălcarea obligaţiei proprietarilor şi deţinătorilor de terenuri cu titlu sau fără titlu, de a nu arde miriştile, stuful, tufărişurile sau vegetaţia ierboasă, fără acceptul autorităţii competente pentru protecţia mediului şi fără informarea în prealabil a serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă, constituie contravenție şi se sancţionează cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei, pentru persoane fizice, şi de la 25.000 lei la 50.000 lei, pentru persoane juridice.

(Visited 15 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.