Deși este plecată de mult timp, Adriana a păstrat tot timpul contactul cu țara natală și nu doar că investește într-o afacere aici, dar se implică și în acțiuni caritabile. Copii cu probleme medicale și ortopedice grave, dar fără posibilități materiale, au primit ajutor din partea Adrianei, de multe ori fără să conteze costurile sau eforturile.

Acum, Adriana și toți ceilalți români din Italia au nevoie de ajutorul nostru, celor de acasă. Însă apelurile lor nu par să ajungă și la urechile autorităților și politicienilor de la București, la urechile celor pentru care diaspora a petrecut zeci de ore în frig și ploaie pentru a-i vota.

„Dacă puteti să ne ajutați cu măști și dezinfectanți… Avem nevoie de ajutor!  Aici situația e foarte gravă. Dacă ne puteti ajuta vă mulțumim!

Nu se poate ieși din casă fără un motiv. Dacă puteți să mă ajutați ca să ajut și eu mai departe pe cei care au nevoie, vă rog! Suntem într-o situație dificilă”, a scris Adriana într-un mesaj transmis luni seara, prin Whatsapp, către redacția Constanța de Azi.

Situația pare să fi scăpat de sub control în Italia, iar românii au nevoie de ajutor. Nu vor să se întoarcă în țară, dar vor ca statul român să îi ajute cu materiale deoarece autoritățile italiene sunt în impas.

Situația este foarte gravă. Iar apelul meu către toți românii este să nu încerce să se întoarcă acasă în România. Le pot face mult rău celor dragi de acasă. Perioada de incubație a virusului este mare și pot fi transmițători fără să își dea seama.

Însă rugăm autoritățile din România să ne ajute, să răspundă apelurilor noastre. NU NE IZOLAȚI! Avem nevoie de măști, de material dezinfectant, vrem să le cumpărăm, nu vrem gratis nimic. Lumea se ia la bătaie pentru o sticluță de dezinfectant.

Sunt mulți copii români internați cu boli grave la spitalul din Roma, iar părinții lor nu pot intra fiindcă nu au dezinfectant și costum de protecție. Măcar pe ei să-i ajutați!

Am vorbit cu toți furnizorii din România și m-au refuzat toți. Au spus că, neoficial, nu mai au voie să scoată din țară materiale sanitare. Să nu uite însă că, nu doar că nu e legală această atitudine, dar și că în Italia trăiesc milioane de români. Ne ajutați pe noi, în primul rând, pe românii voștri”, ne-a transmis Adriana Gurzău.

Amintim că începând de marți, 10 martie, toată Italia a intrat în carantină, devenind zonă protejată, conform anunțului dat de premierul țării, Giuseppe Conte.

Aproape toate activitățile publice au fost interzise, în timp ce conducerea a zeci de penitenciare se confruntă cu revolte.

Deplasările sunt interzise, cu excepția unor „motive de muncă importante” sau „probleme grave familiale sau sanitare”, a anunțat Conte, într-o conferință.

Premierul Italiei a explicat că „nu mai e timp” pentru a combate efectele răspândirii coronavirusului și că e nevoie de „măsuri stringente, imediate”.

 

(Visited 4.901 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.