Fermierilor li s-ar fi plătit mai mult pe cap de animal decât ar fi trebuit, iar banii ar urma să fie recuperați de la fermieri chiar dacă nu e greșeala acestora, relatează site-ul agroinfo.ro, care citează surse din interiorul Ministerului Agriculturii.

Mai mult decât atât,  sumele plătite deja fermierilor români ar fi fost micșorate la APIA pe data de 17 martie 2018.

Agroinfo a aflat că schemele de plată la care APIA ar fi greșit sunt sprijinul cuplat la taurine de carne (SCZ), sprijinul cuplat la vaci de lapte, ajutorul național tranzitoriu pentru bovine de carne (ANT 8). Cuantumul sprijinului cuplat pentru taurine din rase de carne și metișii acestora, pentru anul 2017, a fost stabilit de APIA la 519,9658 euro/cap de animal – 2.391,47 lei/cap de animal. Banii au fost deja plătiți crescătorilor de animale când s-ar fi observat că suma ar fi fost calculată greșit. Adică, crescătorii de animale ar fi primit în plus cu 70 de euro/cap de animal. Deci, ar fi trebuit să primească cca 449 euro/cap de animal.

La sprijinul cuplat pentru vacile de lapte, aceeași poveste, doar că fermierii au primit în plus cu 40 de euro/cap de animal.

Articolul integral pe www.agroinfo.ro

 

(Visited 337 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.