Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că aproape 68 % dintre școli, adică 4.847 de unități, se vor deschide pentru ore în format fizic pentru că aici, angajații s-au vaccinat în mare măsură. Doar două treimi dintre elevi, revin în clase, restul vor face școală online.

Inițial, Cîmpeanu anunțase că se vor desfășura cursuri cu prezență fizică în unităţile în care rata de vaccinare anti-COVID a întregului personal este de peste 60%.

În situația în care vor fi probleme legate de resursa umană sau de infrastructură, indiferent dacă rata de vaccinare a personalului este de peste 60%, există în continuare posibilitatea ca școlile respective să solicite desfășurarea cursurilor online, transmite Agerpres.

Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății privind prezența fizică a elevilor la cursuri și după depășirea ratei de infectare cu SARS-CoV-2 de 6 la mie a fost publicat vineri în Monitorul Oficial.

Cursurile cu prezență fizică la nivelul întregii unități de învăţământ se suspendă pentru o perioada de 14 zile dacă 50% din totalul grupelor/claselor au cursurile întrerupte din cauza îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, prevede ordinul comun.

Cursuri suspendate 14 zile la apariția unui caz confirmat

Totodată, cursurile cu prezență fizică într-o grupă de învățământ antepreșcolar/preșcolar sau clasă de învăţământ primar, gimnazial, liceal, profesional şi postliceal, dintr-o unitate de învăţământ preuniversitar/conexe, se vor suspenda pentru o perioada de 14 zile la apariţia unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2.

De asemenea, la apariţia cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul cadrelor didactice, didactice auxiliare sau nedidactice, acestea au obligaţia de a anunţa conducerea unităţii de învăţământ care va informa DSP/DSPMB.

În urma anchetei epidemiologice se va stabili care sunt contacţii direcţi ai acestora şi se va decide, împreună cu conducerea unităţii de învăţământ, dacă se impune suspendarea activităţilor didactice la nivelul grupei/clasei sau unităţii de învățământ.

(Visited 101 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.