După recrutare, rezerviștii militari pot continua să lucreze în orice domeniu și primesc lunar și câteva sute de lei din partea Armatei Române. Astfel, statul știe că poate conta pe ei în situații de criză sau de război.

După ce schimbă hainele de civil cu echipamentul pus la dispoziție de unitatea militară, urmează prima lecţie: locul în formație și poziția drepți.

Urmează lecţia care-i atrage cel mai mult pe rezerviştii militari: mânuirea armelor. Pregătirea durează 9 săptămâni timp în care rezerviştii voluntari stau în cazarmă cu militarii. Ulterior, 15 zile în fiecare an, trebuie să revină pentru a continua pregătirea.

La instrucţie ajung toţi cei care au trecut de vizita medicală. Se pot înscrie atât femeile cât şi bărbaţii, cu vârstele cuprinse între 18 şi 55 de ani.

Programul a început în 2017 şi de la an la an sunt tot mai mulţi candidaţi, spun cei din Ministerul Apărării.

Cei interesați se pot înscrie până pe 23 august.

Pentru anul 2019 sunt disponibile peste 1.300 de locuri de rezervişti voluntari (ofițeri, maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați), în unităţi militare din 20 de judeţe – Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Iași, Ilfov, Prahova, Tulcea, Vaslui, Vrancea şi din municipiul Bucureşti.

Pentru alte detalii suplimentare, recomandăm prezentarea la sediul centrelor militare zonale/judeţene sau de sector. Adresele poştale şi datele de contact ale acestora sunt disponibile pe paginile de internet de AICI sau AICI.

 

(Visited 310 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.