Actualitate

Armata română, ultimul bastion al comunismului. Militarii sunt femei de serviciu, tovarășii comandanți conduc prin violență și umilințe

Condiția militarului român este cea de sclav de plantație, de supus care trebuie flămânzit și umilit pentru ca la niciun pas să nu uite că trebuie să pupe mâna stăpânului dacă vrea să mai existe în sistem.

Scris de 
 pe data 
21 martie, 2022

Pe hârtie suntem armată NATO. În realitate, Armata Română este ultimul bastion al comunismului în țara noastră. Nu o spun eu, ci chiar militarii care recunosc cu strângere de inimă că fiecare unitate este o mică enclavă socialistă , guvernată de tovarăși generali și colonei. Gradele de pe umeri, în cele mai multe cazuri total nejustificate, îi transformă pe ofițerii superiori în Dumnezei, cu drept deplin asupra subordonaților. În realitate, condiția militarului român este cea de sclav de plantație, de supus care trebuie flămânzit și umilit pentru ca la niciun pas să nu uite că trebuie să pupe mâna stăpânului dacă vrea să mai existe în sistem.

Știu că poate părea greu de crezut, dar militarii, mă refer aici cei de la baza ierarhiei, sunt bătuți fizic de comandanți, sunt umiliți și torturați psihic. Am și relatat de cazul unui militar lovit cu picioarele în cap de un comandant chiar pe aliniamentul de tragere în timpul unui antrenament în unitatea de la Topraisar. Ce s-a întâmplat după ce acest incident? Oficial, au venit colonei și generali de la București pentru a face anchetă, neoficial, soldatul agresat a fost mutat, colegii lui au fost amenințați că vor fi dați afară din Armată dacă vor mai scoate un singur cuvânt despre asemenea comportamente. Comandantul nu a fost deranjat nici măcat cu o vorbă. Și câte alte cazuri identice nu sunt, dar cine să le analizeze, cine să le ancheteze? Tocmai cei care țin în mână biciul? Cei care își lovesc, își înjură și își umilesc zilnic soldații în loc să îi inspire, să îi mobilizeze și să le fie exemplu?

Aceasta este Armata anului 2022, când războiul a ajuns la granițele țării. Militarii sunt femei de serviciu, spală WC-uri și mătură kilometri pătrați de ciment, în detrimentul pregătirii militare, în timp ce generalii și coloneii se laudă că au sub bocanc armată NATO. În realitate, acești conducători de oști sunt total nepregătiți și neinstriuți, sunt mediocri care avansează doar pe linia cumetriilor, a prieteniilor și pilelor. Sacrifică pregătirea militară pentru a face economie la muniție, la carburant, iar uneori pur și simplu din indolență. Se spune că dacă vrei să te angajezi sau să promovezi în armată nu îți trebuie CV sau cunoștințe, ci să mergi la concurs de mână cu cine trebuie.

Vedem cazul militarului atacat, dezarmat și tâlhărit chiar în interiorul unității. MApN folosește comunicate de presă pompoase pentru a eluda chestiunile care chiar contează. De ce o face? Fiindcă comportamentul militarului atacat nu reprezintă un eșec individual, ci un eșec al întregului sistem. Orice alt soldat ar fi fost acolo, deznodământul ar fi fost același fiindcă nimeni nu își face treaba, fiindcă Armata este o structură comunistă, un eșec al guvernelor, al comandanților și generalilor care pur și simplu nu și-au meritat niciodată haina pe care o poartă.

Actualitate