Actualitate

Asigurarea RCA ar putea fi obligatorie pe numele șoferului, nu pe mașină

Sursa foto: IPJ Constanța

Consiliul Concurenței dorește modificarea poliței RCA, și anume trecerea ei pe numele personal, dar și schimbarea duratei. Potrivit instituției, 20 la sută dintre automobilele din România nu au asigurare RCA.

Scris de 
 pe data 
12 martie, 2019

Consiliul Concurenţei vine cu o propunere care să-i împovăreze și mai tare e șoferi. Consiliul propune ca poliţa RCA să fie făcută direct pe numele şoferului şi nu pe cel al proprietarului.

Justificarea este că se vrea astfel armonizarea legii românești cu normele europene. Măsura i-ar afecta în principal pe şoferii tineri, care şi-au înmatriculat maşina pe numele părinţilor sau bunicilor pentru a plăti mai puţin la impozit și la asigurarea de tip RCA, scrie romaniatv.net.

Șoferii loviți de mașini fără RCA vor fi despăgubiți

Noua propunere aduce și vești bune pentru șoferii are au fost implicați în accidente rutiere cu mașina care nu avea asigurare de tip RCA. Şoferii păgubiţi după astfel de accidente vor primi bani prin fondul de garantare.

Șansa ca șoferul care v-a accidentat mașina să nu aibă încheiată o poliță de asigurare este una destul de mare! Potrivit Consiliului Concurenţei, 20 la sută dintre automobilele din România nu au asigurare RCA, în momentul de faţă. Propunerile vor ajunge pe masa celor de la Autoritatea de Supraveghere Financiară.

 

Actualitate