Deși Primăria Nicolae Bălcescu a plătit bursele elevilor la timp, Asociația Elevilor Constanța (AEC) a acționat în instanță autoritățile locale pe motiv că elevii nu și-au primit banii de burse. Lucru total fals și demontat cu dovezi de către primarul Dumitru Timofte. Pusă în fața documentelor, Asociația Elevilor și-a recunoscut greșeala și a dat un comunicat de presă în acest sens,

„Asociația Elevilor din Constanța (AEC) își exprimă regretul pentru neînțelegerea creată în ceea ce privește acordarea burselor elevilor de către Consiliul Local Nicolae Bălcescu.

În data de 13 noiembrie, AEC a trimis către jurnaliști un comunicat prin care anunțam că au fost date în judecată 12 consilii locale, pe motiv că nu acordă burse elevilor. Printre consiliile locale anunțate se afla și Consiliul Local Nicolae Bălcescu. Dorim să precizăm că acțiunile în instanță au fost formulate pe baza răspunsului (sau lipsei lui) la plângerea prealabilă formulată de AEC în data de 24 septembrie și transmisă către cele 12 consilii locale.

Dintr-o eroare tehnică pe care o regretăm, răspunsul din partea Consiliului Local Nicolae Bălcescu nu a ajuns la cunoștința noastră, lucru pe care l-am constatat abia după o conversație telefonică cu un reprezentant al Primăriei Nicolae Bălcescu, care ne-a informat că au trimis un răspuns și acordă burse”, se arată în comunicatul de presă al Asociației Elevilor.

De asemenea, AEC informează că va depune cât de curând o cerere de renunțare la judecată în dosarul cu Consiliul Local Nicolae Bălcescu.

(Visited 1.125 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.