Eveniment

Atenţie, au apărut escrocii prin metoda COVID! Un individ, care s-a dat drept infectat, i-a cerut 20.000 de lei unei femei din Constanţa

Escrocii, care până acum foloseau metoda „Accidentul“, s-au adaptat la vremuri şi încearcă să obţină bani de pe urma unor persoane, pretinzând că sunt rude internate în spital, după ce au fost confirmate pozitiv cu COVID-19.

Scris de 
 pe data 
7 aprilie, 2020

Poliţiştii constănţeni au fost contactaţi de o femeie în vârstă de 44 de ani, care fusese apelată de un necunoscut.

Individul a pretins că este fratelei ei şi că a fost internat în spital, fiind diagnosticat pozitiv cu COVID-19.

Potrivit poliţiştilor, apelul a fost făcut pe telefonul fix al femeii, iar bărbatul i-a spus că în timp ce se afla la locul de muncă, i s-ar fi făcut rău și ar fi ajuns la spital, fiind diagnosticat cu coronaviroză.

Femeia le-a povestit oamenilor legii că i-a fost solicitată suma de 20.000 de lei pentru a achiziționa un aparat de ventilație.

Deşi i-a spus apelantului că nu are suma de bani cerută, acesta ar fi insistat, spunând că va reveni mai târziu cu un telefon.

Între timp, femeia a luat legătura cu fratele său, dându-și seama ca a fost victima unei tentative la infracțiunea de înșelăciune.

„Deși, în acest caz, nu a fost creat niciun prejudiciu material, această metodă are un impact emoțional foarte mare asupra victimelor“, transmite IPJ Constanţa.

În acest context, polițiștii constănțeni vă recomandă:

– nu oferiți niciun fel de date personale prin intermediul convorbirilor telefonice, indiferent de calitatea invocată de interlocutor;
– nu trimiteți sume de bani unor persoane necunoscute, indiferent de pretextul acestora;
– sesizați cea mai apropiată secție de poliție sau apelați 112 dacă aveți suspiciunea că ați putea fi victimă a unei infracțiuni de înșelăciune.

 

Actualitate