Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), de sâmbătă de la ora 5.00, până duminică la ora 18.00, la munte, la altitudini îndeosebi sub 1.500 de metri, vor fi precipitaţii mixte în general moderate cantitativ ce vor favoriza depunerile de polei, iar vântul va avea intensificări temporare cu rafale în general de 50…55 km/h, scrie News.ro.

În zonele joase de relief din jumătatea de nord a ţării, temporar se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ploaie ce vor favoriza formarea poleiului. În cursul nopţii de duminică spre luni (23/24 decembrie) şi pe parcursul zilei de luni (24 decembrie) vor fi precipitaţii în toate regiunile, mai însemnate cantitativ în zonele de munte unde vor predomina ninsorile”, anunţă ANM.

Potrivit meteorologilor, în zona montană a judeţelor Satu-Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud şi Cluj, mai ales la altitudini de peste 1.500 de metri, temporar va ninge, stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, iar vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80 km/h.

Ninsoarea va fi viscolită şi vizibilitatea va scădea semnificativ.

Pentru aceste judeţe a fost emis cod galben, valabil tot până duminică la ora 18.00.

 

(Visited 267 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.