Documentele mașinii, dar și plăcuțele de înmatriculare vor fi restituite proprietarului de către Poliția Rutieră la momentul încetării dispunerii de suspendare a autovechiculului.
Începând cu 20 mai se introduce noţiunea de suspendare a înmatriculării autovehiculului, operaţiune care constă în interzicerea temporară a folosirii acestuia pe drumul public.

Modificările legislative vin pe fondul transpunerii unui pachet legislativ european, dar şi pe fondul solicitării foarte multor cetăţeni cu privire la finalitatea procesului de transcriere a autovehiculului în Registrul Naţional de Evidenţă”, anunţa, miercuri, şeful Direcţiei Regim Permise, Florin Cătană, citat de Agerpres.

Șeful DRPCIV menționează că acest lucru nu echivalează cu o radiere. Înmatricularea rămâne valabilă, dar autovehiculului i se interzice circulația pe drumurile publice până nu se remediază motivul pentru care a fost dispusă măsura suspendării.

Această măsură operează în două situaţii la acest moment, respectiv lipsa Inspecţiei Tehnice Periodice sau anularea acesteia de către autoritatea abilitată, precum şi netranscrierea înmatriculării vehiculului pe numele noului proprietar într-un termen de 90 de zile, spre deosebire de vechea legislaţie care prevedea un 30 de zile pentru această operaţiune”, a explicat Florin Cătană.

Potrivit șefului DRPCIV, în oricare dintre cele două situații, suspendarea înmatriculării încetează automat în momentul în care se remediază motivul pentru care a fost dispusă.

Puteți verifica în timp real dacă înmatricularea autoturismului dumneavoastră este suspendată sau validă pe site-ul DRPCIV.

 

(Visited 138 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.