Actualitate

Autoritatea Sanitară: Spanac contaminat cu virusul hepatitei A, retras din magazine Profi

Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat că Profi retrage din magazine un lot de spanac din cauza contaminării cu virusul hepatitei A.

Scris de 
 pe data 
3 noiembrie, 2022

Spanacul contaminat retras de pe piaţă se regăsea în peste 30 de magazine Profi din toată țara.

„Profi acordă prioritate siguranței alimentare, motiv pentru care vă informăm că am inițiat retragerea de la comercializare şi rechemarea de la client a produsului SPANAC PUNGA 500g, furnizor KREPSIS AVANTAJ SRL, lot ROMANIA 845, ca urmare a contaminarii produsului cu virusul hepatitei A.

Se recomandă persoanelor care dețin produsului descris mai sus să nu-l consume, ci să-l distrugă sau să-l returneze la magazin, urmând să primească în schimb contravaloarea lui”, este anunțul Profi.

De asemenea, ANSVSA a anunțat că Metro a retras un sortiment de morcovi (baby carrots) din cauza depășirii limitelor de pesticid Oxamil.

„În cazul în care ați cumpărat produsele mentionate mai sus, vă rugam să nu le consumați și să le returnati în magazinele Metro Cash & Carry Romania SRL până pe 21.11.2022, urmând sa primiti contravaloarea lor”, a transmis Metro.

Actualitate