Petiția colectivă a fost inițiată de societatea civilă din Lumina, cu sprijinul administraţiei locale și a fost semnată de peste 2.000 de locuitori din comună și Năvodari.

Consilierul județean George Niculescu (PNL) s-a implicat şi a înaintat petiţia către autorităţile abilitate. Totodată, demersul lui Niculescu a ajuns până la Camera Deputaților datorită unei interpelări ce a fost adresată Ministerului Transporturilor.

Inițiativa a venit în sprijinul primarului din comuna Lumina, Ioan Roman, care a trimis cereri către Direcția Regională de Drumuri și Poduri Constanța încă din 2017.  De asemenea, primarul a înaintat petiția către Instituția Prefectului Județului Constanța, fiind solicitată construirea unui sens giratoriu la intersecția Drumului Național 22 cu Drumul Județean 226.

Necesitatea unui sens giratoriu apare în contextul unui număr mare de accidente rutiere grave provocate în această zonă intens circulată.

Citește și: VIDEO. Accident cu patru mașini la intrarea în Lumina din cauza neacordării de prioritate

De asemenea, intersecția DN22 cu DJ226 este traversată permanent de un flux continuu de autovehicule, iar numărul acestora crește exponențial în timpul sezonului estival.

În document, a mai fost subliniat faptul că în zonă își desfășoară activitățile cea mai mare companie petrolieră de rafinărie din România-Rompetrol SA, Șantierul Naval Năvodari, precum și cel mai mare Terminal de Transport Animale Vii din Europa de Est, dar și peste alte 1.200 de societăți comerciale.

După o întâlnire de lucru în care au fost analizate condițiile tehnice, toate instituțiile abilitate ( C.N.A.I.R – Direcția Regională de Drumuri și Poduri Constanța, Ministerul Transporturilor, reprezentanții Primăriei Năvodari, proiectantul, Instituția Prefectului, primarul comunei Lumina și Inspectoratul de Poliție Județean) au agreat ideea și necesitatea realizării unui sens giratoriu, exprimându-și oficial interesul și disponibilitatea de a colabora pentru îndeplinirea acestui obiectiv“, se arată într-un comunicat transmis de PNL Constanța.

 

(Visited 1.944 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.