Administraţie

Autospecială pentru stingerea incendiilor, cupărată cu fonduri europene de Primăria Ovidiu

În cadrul proiectului „Integrated risk management and efficient reactions of authorities for civil safety”, o autospecială de stingere a incendiilor a intrat în dotarea departamentului pentru sițuatii de urgență a orașului Ovidiu.

Scris de 
 pe data 
13 august, 2019

Autospeciala a fost adusă luni, 12 august, Primăria Ovidiu făcând încă un pas pentru concretizarea proiectului prin care primarul George Scupra și-a propus creșterea gradului de siguranță pentru cetățeni.

În prezent, Ovidiu este unul dintre primele orașe din județul Constanța în care s-a reușit semnarea unui contract de cooperare transfrontalieră pentru prevenirea situațiilor de urgență şi a serviciilor de prevenire a dezastrelor naturale.

Același proiect mai prevede:

elaborarea hărților digitale de situații cu potențial de hazard/ riscuri naturale

achiziția unei autospeciale destinata intervenției la stingerea incendiilor

achiziția unei ambulanțe tip B cu toate dotarile aferente

achiziția unui microbuz 13+1 locuri

achizitia unei barci pentru interventie rapida pe lac

Proiectul este finanțat în cadrul Programului Interreg VA Romania-Bulgaria, Axa 3 ”O regiune sigură”. Valoarea totală a proiectului este de 988.827,18 euro dintre care 420, 897.40 euro reprezintă valoarea alocată pentru UAT Oras Ovidiu.

Încercăm să echipăm complet tot ceea ce înseamnă serviciul voluntar cu echipamente de protecție. Vom achiziționa prin acest proiect si o ambulanță de tip B, o barca de interventie rapida pe lac, vom elabora chiar și o hartă digitală pentru situații de urgență, pentru zonele cu potențiale riscuri naturale de calamități.

Încercam sa gestionam singuri aceste situatii neprevazute pentru ca de cele mai multe ori, in aceste cazuri, nefericite, minutele fac diferenta.“, a declarat primarul George Scupra.

 

Actualitate