Actualitate

Avertizare ANM. Constanța și Tulcea intră sub cod galben de caniculă și disconfort termic

Meteorologii au emis o atenționare meteo cod galben de val de căldură și disconfort termic ridicat valabilă în ziua de 26 iulie.

Scris de 
 pe data 
26 iulie, 2022

Potrivit Administrației Națională de Meteorologie (ANM) valul de căldură se va extinde în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Meteorologii transmit că, în general, temperaturile maxime se vor situa între 33 și 37 de grade.

ANM a emis și o avertizare cod galben de intensificări ale vântului și vijelii valabilă în intervalul 26 iulie, ora 18:00 – 27 iulie, ora 03:00.

Conform ANM, în intervalul menționat, în vestul și nord-vestul țării vor fi perioade scurte cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului și vijelii (viteze la rafală de peste 55…70 km/h), descărcări electrice și izolat averse torenţiale.

De asemenea, a fost emis un cod galben, valabil în zilele de 27, 28 și 29 iulie, de val de căldură și disconfort termic ridicat.

În intervalul menționat valul de căldură se va menține în special în jumătatea de sud a țării, disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 33 și 37 de grade.

Actualitate