Probele încep la ora 9:00, când în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul candidaţilor în centrele de examen se face în intervalul 7:30 – 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie.

Din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor, elevii au la dispoziţie trei ore pentru finalizarea lucrării scrise. Fiecare subiect are câte trei părţi a 30 de puncte, iar 10 puncte sunt alocate din oficiu.

În acest an, Ministerul Educaţiei Naţionale a organizat 440 de centre de examen în toată ţara. 118.856 din totalul de 136.871 de candidaţi înscrişi la BAC 2018 au absolvit liceul în acest an. 18.015 candidaţi au terminat liceul în anii anteriori, dar nu şi-au luat Bacalaureatul din diverse motive.

Subiectele şi baremul examenului de Limba şi Literatura Română vor fi publicate luni, la ora 15:00, pe site-ul edu.ro.

Primele rezultate vor fi afişate pe 4 iuulie, până în prânz, după care candidaţii au timp să depună contestaţii până la ora 16:00. Pentru soluţionareea acestora este alocat intervalul 5-8 iulie, iar REZULTATELE FINALE vor fi afişate pe 9 iulie, atât la sediile liceelor, cât şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro.

Celelalte probe ale acestei sesiuuni de Bacalaureat sunt programate pe 26 iunie, la Limba şi Literatura maternă (maghiară, germană, sârbă, slovacă, croată, turcă, ucraineană şi italiană), pe 27 iunie la matematică sau istorie şi pe 28 iunie, proba la alegere, în funcţie de specializare.

 

(Visited 166 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.