Aproape o treime dintre candidații care au susținut examenul de Bacalaureat în prima sesiune din 2018 au picat examenul, arată rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, rata de promovabilitate în rândul absolvenților promoției 2018 fiind, așadar, de 74,7%, în creştere cu 2% faţă de rata iniţială (72,7%).

CALENDARUL PROBELOR ÎN SESIUNEA CURENTĂ

Prima probă la limba română are loc astăzi, 20 august 2018, urmând ca mâine, 21 august 2018, să fie susținută proba obligatorie a profilului, iar joi, 23 august, proba la alegere.

Probele orale vor avea loc, de această dată, după probele scrise, astfel încât, proba la limba română se va desfășura în perioada 24 și 27 august, cea la limba maternă în data de 28 august, cea de evaluare a competențelor digitale în intervalul 29-30 august, proba competențelor lingvistice privind o limbă de circulație internațională fiind programată pentru zilele de 30 și 31 august.

Primele rezultate vor fi afișate la 1 septembrie (până la ora 12:00), atât în centrele de examen, cât și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, tot atunci putând a fi depuse și contestațiile (între orele 12:00 – 16:00), rezultatele finale urmând a fi făcute publice pe 6 septembrie.

REGULI DE EXAMEN

Candidații au acces în sala de examen în intervalul orar 7:30 – 8:30 în baza unui act de identitate cu fotografie validă și vor avea la dispoziție trei ore pentru rezolvarea subiectelor.

Elevii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră pentru a completa subiectele, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. Nu vor folosi sub nicio formă mijloace de calcul, hârtia utilizată fiind și ea distribuită exclusiv de profesorii supraveghetori.

Toate sălile de examen vor avea în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio, elevilor nefiindu-le permis accesul cu notițe, manuale, dicționare sau orice alte însemnări care i-ar putea ajuta la rezolvarea subiectelor.

De asemenea, candidaților le este interzis să comunice între ei, orice încercare în acest sens fiind sancționată cu eliminarea din examen și cu interzicerea participării la următoarele două sesiuni de examen.

Ministerul Educației Naționale pune la dispoziție linia TELVERDE (0800801100) pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul examenului. Aceasta va fi disponibilă în perioada 20 – 23 august, între orele 8:00 – 16:00, iar vineri, 24 august, între orele 8:00 – 14:00.

 

(Visited 89 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.