Umor

Bebelușii constănțeni au ieșit în stradă, revoltați că mămicile constănțene cheltuie indemnizațiile pe prostii

Editare foto: Constanta de Azi

Textul acestui articol nu este o ştire reală, este încadrat la rubrica de satiră şi umor a publicaţiei noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare.

 pe data 
3 februarie, 2021

După hrănire și somnicul de prânz, aproximativ 500 de sugari s-au adunat ieri-după-amiază în parcarea City Park Mall din Constanța pentru a porni o amplă mișcare de protest.

Împinși în cărucioare de bunici sau babysitterițe, bebelușii au scandat împotriva acelor mame care, în loc să cheltuiască indemnizația de nou-născuți pentru a avea grijă de copiii lor, folosesc banii pentru a-și satisface nevoile personale, adesea inutile, care nu au nimic de-a face nevoile celor mici.

De la intersecția din Tomis III cu Soveja, grupul de bebeluși s-a mutat de-a bușilea către zona centrală, pe bulevardul Tomis, către Piața Ovidiu. Din cauza vitezei reduse de deplasare, protestul propriu-zis a început în jurul orei 20.00, când liderul mișcării, David Casian Mihăiță Nelu (după nașul de botez) Papacioc al III-lea, în vârstă de nouăsprezece săptămâni, a luat cuvântul.

„Mămicile ne sparg banii pe manichiuri, țigări, cafenele și alte prostii cu care se laudă pe Facebook, în loc să folosească indemnizația pentru alimente și lapte praf!“, a boloborosit micuțul Papacioc, ignorând șiroaiele de bale de pe bărbiță.

„Un număr considerabil de mame profită de statura noastră mică pentru a implementa, în mod prostesc, o adevărată înșelătorie. Trebuie introdus un card pe numele nostru, un fel de venit de cetățenie pentru sugari, care să poată fi folosit doar în magazinele care vând articole pentru bebeluși.

Doar așa – a concluzionat micuțul David, plângând și cacându-se în același timp – vom garanta acele drepturi fundamentale ce ni se cuvin. Nu suntem doar marionete de postat pe Facebook pentru like-urile lor și oricum nu știm să citim mesajele pe care le scriu acolo în numele nostru!“.

Micuțul Papacioc a mai fost implicat și în alte mișcări sociale, încă din primele zile de viață. El a mai militat pentru înlocuirea asistentelor urâcioase și frustrate din maternități cu persoane decente și de bun-simț sau pentru sterilizarea mamelor care vara își uită copiii în mașină cu geamurile închise.

Înainte de a fi pus înapoi în cărucior de bunica lui și adus acasă, micuțul Papacioc a adormit ca un prunc, fiind de-a dreptul epuizat.

Actualitate