Potrivit sursei citate, decizia aparține Comisiei Europene de promovare a eficienței energetice, becurile clasice urmând a fi înlocuite cu becuri LED, mult mai eficiente economic, dar și mai scumpe.

Așadar, comerciaţii vor mai putea vinde becuri clasice doar cât să epuizeze stocurile. De altfel, măsura de interzicere a vânzării becurilor cu halogen trebuia luată încă din 2016, dar a fost amânată până acum.

Scopul aceste măsuri este acela de a reduce substanțial consumul de energie, întrucât, conform unor studii ale Comisiei Europene, înlocuirea tuturor surselor de iluminat clasice cu unele bazate pe tehnologie LED, duce la o reducere a consumului de până la 93 TWh pe an până în 2020.

Folosirea becurilor economice contribuie decisiv la reducerea facturii la curent, becurile LED folosite în grupuri oferind o lumină de calitate mai bună față de cele clasice.

Potrivit adevarul.ro, avantajul esențial al acestor becuri este eficienţa economică, consum de energie fiind  de circa 10-15 ori mai mic decât cel al unui bec clasic. De asemenea, becurile LED produc o lumină mult mai puternică şi mai apropiată de conceptul de lumină naturală.

Totodată, durata de viaţă a becurilor LED este de peste 50 de ori mai mare faţă de cele incandescente, iar rezistența la șocuri și vibrații este mult mai mare.

Desigur, becurile LED au şi câteva dezavantaje, cel mai important fiind preţul, mult mai mare decât al celor clasice, însă acesta este compensat de consumul redus de energie.

 

(Visited 255 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.