Umor

Biserica din Cumpăna a pus la vânzare icoane cu primăriţa Mariana Gâju. „Pentru noi e o sfântă!“

Editare foto: Constanta de Azi

Textul acestui articol nu este o știre reală, este încadrat la rubrica de satiră și umor a publicației noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare.

 pe data 
31 mai, 2018

A fost o zi mare pentru enoriaşii din comuna constănţeană Cumpăna, care s-au dus la biserică în ziua de duminică. Mare le-a fost uimirea şi bucuria cumpănenilor să vadă că în curtea lăcaşului de cult au fost puse la vânzare icoane cu mult prea iubita primăriţă, Mariana Gâju.

Nu că mi-ar fi spus doamna primar să vă spun asta, dacă mă întreabă de la presă, dar noi am considerat că e important ca oamenii din Cumpăna, cei care au votat-o şi o iubesc sincer pe fiica satului, să se roage pentru ea, pentru sănătatea ei. Prin rugăciunea noastră necontenită, Dumnezeu îi va da putere şi o va ţine cât mai mult printre noi“, a explicat preotul Eiliăn Predatorescu, după care şi-a pupat evlavios mâna dreaptă.

Entuziasmaţi, localnicii nu s-au uitat la bani când au fost îndemnaţi să cumpere icoane şi alte produse bisericeşti cu extraordinar de iubita şi stimata primăriţă.

Noi oricum ne rugăm la ea în fiecare seară şi ne bucurăm că în sfârşit acum o putem face aşa cum se cuvine, folosind aceste icoane sfinţite. Până acum, în loc de icoană am mai tot folosit ba un afiş electoral cu poza doamnei, ba un fluturaş, că deh, astea erau la îndemână. Să-i dea Dumnezeu sănătate şi s-o ţină-n pază pentru noi toţi! Pentru noi e o sfântă!“, a spuns, cu lacrimi în ochi, Liliana Factap, în timp ce căra la braţ o icoană pe lemn, de dimensiune A2.

Cumpănenii au avut de ales dintr-o gamă largă de produse bisericeşi cu chipul Marianei Gâju. De la clasicele icoane, de toate dimensiunile, până la candele, pandantive, mătănii şi cărţi cu rugăciuni scurte şi eficiente. Iată cum arată una dintre rugăciuni:

Doamne, Dumnezeule, Maică Precistă şi Sfinte Hristoase,
Ascultă ruga umilului tău cumpănean, să nu mă ia vâju
Dă-i, Doamne, sănătate şi putere doamnei primar, Mariana Gâju
Amin!

Când îi e lumea mai dragă, reporterul nostru special, Mitică Pușcălargă este trimis pe terenClick AICI pentru mai multe articole scrise pe tastatura lui obosită

 

Actualitate