Actualitate

Bombă pentru șoferii de mașini vechi. Bucureștiul vrea să interzică, din 2019, circulația autovehiculelor non euro, euro 1 și 2, iar din 2020 euro 3.

Consiliul General al Capitalei ar putea hotă, în curând, interzicerea circulației în București a autovehiculelor care sunt încadrate în clasa de poluare 0,1,2 sau nu sunt încadrate în nicio clasă de poluare. Măsura, dacă va fi adoptată, ar urma să se fie pusă în practică începând cu data de 1 ianuarie 2019.

Scris de 
 pe data 
25 aprilie, 2018

Bucureștiul ar putea deveni primul oraș din Europa de Est care interzice circulația autoturismelor foarte vechi și poluante pe străzile sale. Asta după ce în data de 18 aprilie 2018, consilierul general Lucian Iliescu a depus un proiect de hotărâre în acest sens.

Potrivit documentului, care conține și un raport al Direcției de Mediu, precum și rapoarte de specialitate ale Comisiei de Ecologie și Mediu și Comisiei Juridice și de Disciplină din cadrul Consiliului General al Municipiului București, începând cu data de 01.01.2019, se interzice, pe teritoriul municipiului București, circulația autovehiculelor care sunt încadrate în clasa de poluare 0,1,2 sau nu sunt încadrate în nicio clasă de poluare, zilnic, în intervalul orar 06-22.

De asemenea, proiectul de hotărâre mai prevede că, începând cu 1 ianuarie 2020, se interzice, pe teritoriul municipiului București, circulația autovehiculelor care sunt încadrate în clasa de poluare 3, zilnic, în intervalul orar 06-22.

Actualitate