Fondurile alocate programului „Rabla Plus” pentru persoane fizice au fost consumat în întregime, cu 334 de rezervări, spun reprezentanții Ministerului Mediului.

Şi pentru că apetitul românilor pentru maşini curate este în creştere, am decis să suplimentăm bugetul «Rabla Plus» pentru persoane fizice cu încă 15 milioane de lei, începând de luni. Ne dorim ca şi această nouă alocare să fie consumată până la sfârşitul anului”, a declarat viceprim-ministrul şi ministrul mediului, Graţiela Gavrilescu, conform Agerpres.

Prin programul „Rabla Plus”, românii pot beneficia de un ecotichet în valoare de 45.000 lei. Suma nu trebuie să reprezinte, însă, mai mult de 50 la sută din prețul de comercializare a unui autovehicul nou, pur electric.

În cazul cumpărării unei mașini noi, electrice, plug-in, cu sursă de alimentare externă, cumpărătorul poate primi 20.000 de lei, însă nu mai mult de 50 la sută din prețul de achiziție al autoturismului.

Acest tip de vehicul hibrid trebuie să genereze o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 50 g/km (maximum 70 g CO2/km, conform standardului WLTP). Dacă vreți să accesați programul „Rabla Plus”, nu sunteți obligați să casați și să radiați o mașină uzată.

Prima de casare oferită prin programul „Rabla Clasic” se poate cumula cu ecotichetul prevăzut prin „Rabla Plus”.

În cazul în care casați o mașină mai veche de opt ani și decideți să cumpărați un autovehicul nou electric, puteți beneficia atât de prima de casare de 6.500 de lei, cât și de ecotichetul de 45.000 de lei.

De asemenea, dacă achiziționați o mașină electrică de tip hibrid plug-in, veți încasa atât prima de casare de 6.500 de lei, cât și ecotichetul în valoare de 20.000 de lei.

 

(Visited 112 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.