Schimbarea îi va determina pe cei 100.000 de români care și-au înmatriculat mașinile în țara vecină să renunțe la acest procedeu, scrie digi24.ro. Înmatricularea mașinii în Bulgaria îl scutea pe proprietar de plata impozitului autohton, care între timp a fost eliminat.

Șoferii români sunt totuși optimiști considerând că în orice caz, taxa va fi mai mică decât ceea ce pregătesc autoritățile noastre.

Presa bulgară vorbește însă de taxe ce pot ajunge și la 1.000 de euro pe lună pentru mașinile cele mai poluante. „Putem să ajungem foarte uşor un cimitir al maşinilor diesel. Suntem siguri că această problemă va deveni mai gravă”, scrie investor.bg.

Totuşi, odată cu eliminarea timbrului de mediu în România, mulţi dintre proprietarii de ‘bulgăroaice’ au înmatriculat maşinile în ţară.

Taxa de poluare din Bulgaria va fi asemănătoare celei care şi România vrea să o introducă anul acesta. Astfel, taxa va fi plătită de toţi şoferii în funcţie de cât poluează maşina, iar valoare ei va fi cuprinsă între 50 şi 200 de euro pe an.

 

(Visited 395 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.