Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) transmite să polițiștii se vor opune cu vehemență unei astfel de decizii. „Nu putem să lăsăm Poliţia Română să fie subordonată politic. Băieţii să îşi vadă de treaba lor, de infrastructură“, a spus Dumitru Coarnă, președintele SNPPC.

Sindicaliştii ameninţă inclusiv cu proteste dacă propunerea ar primi aviz pozitiv din partea Ministerului de Interne.

De asemenea, Sindicatul Europol a transmis un comunicat în care asociază acest demers cu o scenă din serialul Las Fierbinți.

După modelul evaluării făcute polițistului Robi Doroftei de către primarul Vasile din Las Fierbinți, în același mod se urmărește evaluarea polițiștilor din MAI. Asistăm la cea mai mare palmă dată Poliției Române, unde șefii poliției vor deveni adevărate unelte ale primarului, unde ordinele și directivele politice vor deveni ”lege”.

Ușor, dar sigur, Poliția Română se transformă într-o scenă comică din serialul Las Fierbinți, unde polițistul Robi este valetul primarului Vasile. În acest mod hilar, dar în același timp jalnic, se dorește transformarea instituției poliției într-o redută a primarilor“, transmite Sindicatul Europol.

Relația dintre șefii polițiilor orășenești sau municipale este văzută ca o problemă cu care se confruntă primarii, așa cum reiese din adresa remisă, fapt pentru care evaluarea activității și conduitei șefului structurii teritoriale de poliție va sta în pixul primarului“.

Ministerul Afacerilor Interne a transmis la rândul său un comunicat prin care încearcă să dezamorseze tensiunea apărută în rândul polițiștilor.

MAI nu a inițiat și nici nu intenționează să inițieze modificări care să impună includerea primarilor de comune în procesul de evaluare a activității polițiștilor din mediul rural. Poliția Națională are propriul sistem de evaluare profesională, nefiind necesară vreo imixtiune din partea primarilor. Pentru acest tip de subordonare există Poliția Locală.

Recentele informații vehiculate de unii reprezentanți sindicali se referă la o propunere aparținând Asociației Comunelor din România, față de care, până la acest moment, MAI nu s-a pronunțat în nici un fel, ci, din contră, a gestionat transparent această propunere solicitând opinia Poliției Române.

În context, îngrijorarea reprezentanților sindicali este total nejustificată și menită a induce o stare de tensiune chiar în rândul personalului propriu pe care aceste organizații sindicale ar trebui să îl informeze corect, nu să îl manipuleze pentru interese proprii“, se arată în comunicatul MAI.

 

(Visited 301 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.