Actualitate

Ca să acopere scandalul din Justiție, PSD face promisiuni fantasmagorice: Ratele la bănci scad cu 50%

Darius Vâlcov (stânga), Liviu Dragnea

În timp ce magistrați din toată țara au inițiat acțiuni de protest fără precedent, PSD și-a scos „artileria” și a încercat sa mute discuția pe teme economice, prin declarații fantasmagorice.

Scris de 
 pe data 
26 februarie, 2019

Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă pe probleme economice, a facut o serie de declaratii fanteziste cu privire la bănci. El susține că Guvernul și-a propus ca, până la finalul anului, ratele celor care au datorii la bănci să coboare la jumătate din nivelul lor actual.

Această creștere (a ratelor – n.red.) care s-a produs în ultimii doi ani de zile s-a produs artificial, fără să aibă niciun motiv la bază. E vorba de comportamentul băncilor cu populația României de după Revoluție, noi nu vorbim de un comportament din ultimii doi ani de zile, vorbim de un comportament de 29 de ani“, a afirmat Darius Vâlcov luni seara, la TVR.

În acest context, consilierul primului ministru a spus că Guvernul vrea reducerea la jumătate a ratelor până la finalul anului în curs.

Până la sfârșitul acestui an, Guvernul și-a propus ca ratele la creditele românilor să coboare la jumătate, atât la băncile comerciale, cât și prin programele pe care noi le avem demarate. Deci, dacă vorbim de taxa pe lăcomie, când vom ajunge la acest nivel peste media Uniunii Europene, dar la jumătate față de cât ele sunt astăzi, nici băncile nu vor mai avea de plătit niciun fel de taxă“, a afirmat Darius Valcov.

Consilierul premierului a mai spus că ceea ce a facut Guvernul prin Ordonanța 114 este „un act pe deplin justificat, apreciat extraordinar de bine”, arătând ca actul normativ a fost adoptat în condițiile în care „fără nicio excepție dobânzile la creditele pe care le iau românii sunt de câteva ori mai mari decat în țările europene, fiind invocat de fiecare dată riscul de țară„.

Agențiile de rating au plasat România în ultimul an într-o zonă de risc, după măsurile adoptate peste noapte de Guvernul PSD-ALDE.

 

Actualitate