Campania a fost începută de o tânără de 21 de ani din Marea Britanie, Laura Jackson. Ea încurajează femeile de pretutindeni „să se elibereze de constrângerile societăţii“ şi să nu se mai epileze. Femeile sunt îndemnate să publice în mediul online fotografii doveditoare.

Potrivit DailyMail, peste 2000 de femei „din Brazilia până în România“ s-au alăturat campaniei şi au publicat selfie-uri cu picioarele şi cu subraţul neepilate. De asemenea, britanica a început şi o campanie de strângere de fonduri ad-hoc.

Cred în alegerea mea de a mă epila când voi dori, nu pentru că aş fi considerată dezgustătoare“, a fost mesajul uneia dintre susţinătoarele campaniei.

Alexandra Myth, o vloggeriţă română în vârstă de 33 de ani, a creat o adevărată controversă în mediul online după ce a ales să posteze pe contul ei de Facebook o fotografie în care apare neepilată.

Tânăra îşi motivează gestul spunând că alege să fie „o femeie liberă de toate constrângerile societăţii“. În plus, mărturiseşte ea, speră să ajute şi alţi oameni să fie o versiune mai bună a lor.

Alexandra Myth

Este prima oară în viaţă mea de adult când mă simt liberă din toate punctele de vedere. Nu m-am epilat de la sfârşitul lunii septembrie. Astfel pentru prima oară în 16 ani de când mă epilez «că aşa trebe», «că aşa se face» că doar aşa «e sexy» aleg să fiu femeie liberă. Liberă de tot ce înseamnă constragerile societăţii. Nu dau nicio alună pe ceea ce gândeşte nimeni despre mine.

Sunt încrezătoare în mine. Mă cunosc cel mai bine. Mă iubesc. Am o viziune. Vreau să mă ajut pe mine să fiu un om mai bun şi să-i ajut pe alţii să devină o versiune mai bună a lor. Pentru asta îţi trebuie acceptare, toleranţă, empatie şi iubire din plin. Recunoştinţă pentru tot ce am!“, a fost mesajul tinerei.

 

(Visited 2.323 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.