Umor

Campanie umanitară. Să ajutăm acest pensionar rătăcit să se întoarcă acasă, la Eforie!

Editare foto: Constanta de Azi

Textul acestui articol nu este o ştire reală, este încadrat la rubrica de satiră şi umor a publicaţiei noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare.

 pe data 
11 iunie, 2021

O adevărată campanie umanitară se desfășoară în aceste zile la Constanța pentru a ajuta un biet pensionar să se întoarcă acasă, la Eforie.

Vârstnicul a fost găsit rătăcind pe străzile orașului Constanța încă de acum câteva luni și, cel mai probabil, nu știe ce are de făcut, unde vrea să meargă, dar mai ales de ce se află aici.

„Ți se rupe sufletul când îl vezi că se învârte pe câteva străduțe pe lângă sediul Primăriei. Este dezorientat, nici măcar nu știe cum a ajuns aici. Pare să fie însă o persoană avută, că se oprește la toate bancomatele din zonă și tot scoate bani, dar naiba știe ce face cu ei”, povestește Decebal Pierdegău, care până mai anul trecut și el se plimba dezorientat pe străzile Constanței.

Potrivit anumitor martori, bărbatul este pensionar și fost militar de carieră și că ar locui într-o vilă din Eforie. Însă, de câteva luni s-a rătăcit prin Constanța din cauza sensurilor unice și a bălăriilor înalte care au invadat toate trotuarele și parcurile, și nu mai găsește drumul spre casă.

„A avut vreo trei tantative de a ieși din oraș spre Eforie, dar când mai avea de făcut 200 de metri au pus nenorociții ăștia sens unic pe stradă și l-au rupt în freză. A trebuit să se întoarcă înapoi, s-a tot foit și după câteva zile tot pe lângă sediul Primăriei a ajuns , unde își face veacul”, mărturisește un polițist local .

Surse din cadrul Primăriei Constanța spun că pensionarul a avut noroc cu doi angajați ai Primăriei, un anume domn Horică și o mare doamnă Felicia, care îi mai dau de mâncare și îl mai bagă în seamă, din când în când. Pentru a fi ajutat să ajungă acasă la el în Eforie, pensionarul are nevoie de ajutorul nostru, al tuturor. Cine poate să îl ajute co vorbă bună, cu un îndemn sau chiar cu o hartă actualizată a Constanței îl poate găsi pe bătrânel în sediul Primăriei, acolo unde stă degeaba de dimineața până seara, așteptând ca cineva să îl ducă acasă la el.

Actualitate