Actualitate

Când se întoarce iarna la Constanța. Temperaturi de -9 grade C, ninsoare și polei

Scris de 
 pe data 
3 ianuarie, 2024

Vremea de primăvară va mai continua până la sfârșitul acestei săptămâni la Constanța, cu temperaturi maxime ce vor depăși și 16 grade C. De luni noaptea însă valul de aer polar care în prezent se află în nordul Europei, va ajunge și la noi și va aduce temperaturi scăzute.

Pe timpul nopții, la mijlocul săptămânii viitoare, se vor înregistra la Constanța temperaturi ce pot scădea chiar și sub -9 ; -10 grade C, iar pe timpul zilei valorile vor fi de asemenea negative.

„La începutul săptămânii viitoare așteptăm o răcire a vremii, o schimbare, o revenire la normalul perioadei, la temperaturi care să coboare la limita înghețului în toate nopțile și chiar și pe timpul zilei, săptămâna viitoare.

Vedem ce se pregătește sau ce ne așteaptă în următoare perioadă pentru că masa de aer foarte rece care este acum în partea de nord, nord-est a Europei, unde au fost temperaturi foarte scăzute în ultimele două zile, tinde să se extindă și să influențeze și țara noastră”, a declarat Florinela Georgescu, metorolog ANM, pentru digi24.ro.

Totodată, la începutul săptămânii viitoare sunt posibile și primele precipitații sub formă de ninsoare la Constanța, dar și condiții ce pot favoriza apariția poleiului.

Actualitate