Potrivit sursei citate, Evaluările Naționale se vor desfășura în perioada 7-23 mai 2019, iar primii care vor susține probele sunt elevii claselor a II-a, urmați de elevii claselor a IV-a și, în sfârșit, de cei de clasa a VI-a.

Astfel, în perioada 7-10 mai 2019, elevii claselor a II-a se vor prezenta la examen, probele la limba română și limba maternă fiind stabilite pentru 7 mai, iar cea la matematică pe 9 mai. De asemenea, elevii din rândul minorităților naționale vor susține proba la limba română în data de 10 mai.

Evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar vor fi evaluate la finalul clasei a IV-a, proba la limba română fiind stabilită pe 14 mai, cea la matematică pe 15 mai, iar cea la limba maternă pe 16 mai.

Pentru elevii claselor a VI-a, Evaluarea Națională este stabilită în perioada 22-23 mai, în prima zi fiind susținută proba de limbă și comunicare, iar în cea de-a doua proba la matematică și științele naturii.

Potrivit Legii Educației Naționale, rezultatele acestor Evaluări Naționale au ca scop elaborarea planurilor individuale de învățare și preorientarea școlară.

 

(Visited 292 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.